13:00

Skirö AIK

Referat: Waggeryds IK - Skirö AIK

Dom senaste dagarna har termometern visat på många plusgrader och dessutom har det stundtals varit en kraftig blåst. Med tanke på detta bjöd ismakarna på en fantastiskt fin isparkett. En stor eloge till dom som jobbar med detta.
Motståndet idag var Skirö AIK fråbn Vetlanda som börjat serien på ett relativt bra sätt. Vi trodde på förhand på en jämn match och det blev det en lång stund in i matchen.
Första halvlek var spelmässigt ingen höjdare men båda lagen kom ändå fram till några vassa chanser. Försvarsspelet i WIK var väldigt bra där försvaret alltid var väl samlat så att bortlaget fick avsluta utifrån med skott. Dom hade dock några vassa skyttar men vår utomordentligt duktige målvakt Calle Lindblad räddade alla försök förtjänstfullt.
Hemmalaget var dock på bettet och slog in två mål innan halvlekspipan ljöd för vila. 2-1 i halvlek.
Andra halvlek började som den första slutade. Mycket ställningskrig med två bra försvar. Det skulle gå ända fram till den 64:e minuten innan WIK gjorde 3-1. I samband med det målet tog Skirö "time out". Den visade sig bli ödesdiger för Vetlandagänget.
Vi sa i "time out" vilan att dom måste gå fram. Vi skulle inte ge dom några luckor och ta chansen när den kom att känna nätrassel i Skiröburen.
Och vilken tändning det blev. Dom sista 16 minuterna var våra bästa. Fyra snabba mål och flera projektiler av våra skarpskyttar Hannes o Melker.
Sista kvarten som sagt var riktigt bra attityd av hela laget. Vi gillade läget och tog fram vår bästa WIK moral som mer och mer kommer fram. Härligt killar!!!
Sett över hela matchen är Calle nämnd som räddade oss från baklängesmål flera ggr i första halvlek. Nämnas ska också WIKs försvarsspel med Emil som sammanhållande länk i ett duktigt och smart spelande försvar. En extra blomma också till vår lagkapten Hannes som trots ett ont knä fullföljde hela matchen med bravur.
Det är också roligt att se våra ungdomar Hugo, Mattias och Vide som helt respektlöst går in och tar för sig i alla närkamper.